NL

FR

Daarom TONES.BE:

  • Gratis verzending.
  • Snelle levering.
  • Altijd A-merken.
  • Sinds 2001.
  • Eigen technische diensten.
Toch nog een vraag? +32 15 76 80 90
Wij zijn gesloten

Heist-op-den-Berg

gesloten

Mechelen

gesloten

Toch nog een vraag? +32 15 76 80 90
  • gaming monitor monitor triple gaming monitor scherm
  • gaming monitor monitor triple gaming monitor scherm
  • gaming monitor monitor triple gaming monitor scherm

Welke gaming monitor kiezen?

Heb je net een game pc aangeschaft en ben je op zoek naar een bijpassende gaming monitor? Heb jij nog een gewoon pc scherm en wil je overschakelen naar de voordelen van een game scherm? Lees zeker onderstaande tips eens door voordat je er eentje aanschaft.

Aanschaf van een gaming monitor?

Bij de aankoop van een gaming monitor zijn er verschillende zaken waarmee je rekening moet houden. Het eerste waarnaar je moet kijken is de resolutie. Hoe groter de resolutie hoe meer gegevens er op het scherm te zien zullen zijn, wat je toch wel een grote voorsprong op je tegenstander kan geven. Zo zal je bij een WQHD resolutie sneller een aanstormende vijand op je scherm zien verschijnen dan bij een standaard FullHD resolutie en ga je naar UHD of 4K dan is het voordeel nog eens veel groter. Het beste beeld krijg je uiteraard bij een UHD of 4K waarbij de scherpte echt fenomenaal is. Toch moet je beseffen dat nog veel games, vooral de iets oudere dan, deze resolutie niet ondersteunen. Maar met de nieuwste top titels is dit zeker geen probleem en wordt de game-ervaring des te intenser. Een tweede punt is de responstijd. Zeker voor games met snel bewegende beelden zoals race en FSP games is niets zo ergerlijk als wat wij "ghosting" noemen waarbij er als het ware een een schaduw je achtervolgt bij snelle bewegingen. De meeste gamers gaan nauwelijks een verschil merken tussen 1 of 4ms dus zolang je daaronder zit, zit je goed. Een derde belangrijk punt waarmee je rekening moet houden, is input lag. De snelheid van communicatie tussen je computer en je scherm speelt namelijk een belangrijke rol tijdens het gamen, vooral in FSP en Moba games zoals League of Legends kan dit heel bepalend zijn. Dit zal je zelden bij de specificaties van een scherm vinden maar je mag er wel van uitgaan dat elke gaming monitor hier vrij goed op zal scoren. Een gaming monitor biedt dus heel wat meer voordelen dan een gewoon scherm.

Heb je net een game pc aangeschaft en ben je op zoek naar een bijpassende gaming monitor?

Specifieke game standen zorgen ervoor dat je gemakkelijker kan schakelen tussen verschillende game opties. Wanneer je in een donkere gang loopt, kan je het contrast tussen zwart en wit wat vergroten waardoor je meer licht gaat creëren. Een laatste puntje waarmee je rekening kan houden zijn de looks. Door gebruik te maken van ledlichten in jouw gaming monitor maak je van jouw game pc een echte eye-catcher.

Een gaming monitor is eerst en vooral groter dan een gewoon scherm.

Specificaties van een gaming monitor

Een gaming monitor is eerst en vooral groter dan een gewoon scherm. De meest courante maat is nog steeds een 24inch scherm maar we merken de laatste tijd een evolutie naar de aankoop van grotere schermen. Deze gaan vaak van 27 tot zelfs 34inch welke dan tevens op een hogere resolutie werken. Bovendien moet je beslissen of je gebruik wil maken van één scherm, een dual of zelfs een triple screen. Als gamer kan je de ultieme game ervaring beleven door te kiezen voor een triple screen. Je wordt als het ware in het spel gezogen. Zeker voor racegame fanaten is dit een must. Bovendien onderscheidt een gaming monitor zich in de refresh rate. Er zijn game monitoren die zelfs tot 180 hertz gaan. Doordat dit hoger is dan bij een normale monitor welke slechts op 60Hz werkt, krijg je veel vloeiendere beelden vooral in FSP games en race games ga je dit snel merken. Daarnaast werken er ook al veel gaming monitors met G-sync van Nvidia. G-sync zorgt ervoor dat je nooit last zal hebben van tearing. Het stemt het scherm af op wat je grafische kaart uitzendt. Je hebt dan wel een Geforce GTX-aangedreven PC nodig. De tegenhanger van AMD is FreeSync welke dan weer enkel met sommige AMD grafische kaarten samen werkt. Let dus goed op met welke grafische kaart je Game PC is uitgerust alvorens je keuze te maken.

Tones.be voor jouw ideale gaming monitor

Of je nu kiest voor een single screen of toch wil gaan voor een triple gaming monitor, Tones.be helpt je graag verder bij de aankoop. Heb je nog vragen of wil je wat extra tips? Kom een keertje langs in onze winkel. We laten je graag de spelervaring op een game scherm beleven.

Ontdek onze Tones shop in shop in jouw Krëfel winkel:

Zoeken

OK